Naši pomladni utrinki

April 05, 2016

Na pomlad smo si privoščili letne karte za zoo Ljubljana, ki so se nam najbrž že v marcu cenovno izplačale, saj nam je tam tako všeč, da smo ga obiskali že velikokrat :) Z mojim sva se pogovarjala, da so letne karte super že samo iz tega razloga, ker  majhni otroci nimajo potrpljenja v enem dnevu ogledati si celotnega živalskega vrta, zato je dobro priti večkrat, da si otrok res lahko, brez preganjanja, dolgo ogleduje npr. samo eno žival ali pa se pride v živalski vrt samo malo sprehodit/igrat na igrišče itd. Odkar imamo letne karte, hčerka pokaže še več zanimanja za živali in prepozna tudi manj znane vrste. Trenutno ima navdušenje nad surikatami in alpakami, ki jih neprestano riše in izdeluje iz raznih mas za oblikovanje. Lepo vreme izkoristimo za veliko izletov v naravo in takšni prizori (žabe) so res nekaj posebnega.


Velikonočne praznike smo preživeli z družino in pri delu na vrtu. Tudi pirhe smo naredili, domače sem pobarvala sama, uporabila sem Nawaro naravne barve in belo pisalo Zig writer chalk pastel, hčerka pa je pri babici izrezovala in lepila na jajčka klasične velikonočne nalepke. Pri babici se je igrala s pobarvanimi kamni, ki sem jih pobarvala še kot otrok in tudi malce spominjajo na velikonočna jajčka :).

Hčerkica v naravi zares uživa in te dni smo v naravi kolikor le lahko veliko :) Rada se kotali po travnatem hribu, da ne omenjam, koliko šele naš kuža uživa, ko pobegnemo kam, kjer ni treba uporabljati povodca:) .Izdelava velikonočne butare


Odtis medvedove šape v sadovnjakuNaša zlata babica je poskrbela za presenečenje - kot sledilci tega bloga gotovo veste, je naša starejša hčerka popolnoma nora na simpatične vizualno zaposljive knjige Richarda Scarryja.  Imamo jih že celo zbirko in tele knjige so res za otroke nekaj najboljšega, kar obstaja. Poučne in zabavne in čisto netipične otroške knjige. Še jaz imam čudovite spomine na tega avtorja iz otroštva, tukaj pa je nekaj še popolnoma nepoznanih njegovih del, ki mu lahko pri naši hiši že rečemo zbirateljstvo :)Delo na vrtu. Zadnje čase sem precej prebrala o permakulturi in v tej želji smo se odločili, da bomo poizkusili delovati v našem vrtnarjenju. Že prejšnja leta smo posadili razne rastline, ampak letošnje leto smo se pa tega lotili v malo bolj velikem obsegu. Prejšnja leta so nam veliko posajenega pridelka pojedli polži, ki sva jih z mojim vsak dan posebej zbirala in odstranjevala na kile.  Ne maram uporabljati nobenih strupenih zadev in raznih škropiv proti škodljivcem na našem vrtu, zaradi tega smo tudi do sedaj problem s polži reševali na naraven način, ampak ker je bilo polžev vedno več, vsako leto jih dobesedno mrgoli, sva se po dolgem in res tehtnem premisleku in prebiranju literature odločila za nakup račjega parčka, ki ga bova uporabljala v stilu permakulturnega vrta. Zaenkrat smo še v fazi priprav vsega potrebnega za ta podvig. Med drugim me je zelo navdušilo branje tega članka in še nekaterih drugih podobnih člankov. Tudi hčerka je dobila svoj del vrta, kamor je že posadila rože. Tudi naš najmlajši je vedno prisoten pri delu na vrtu in z veseljem rije po zemlji, puli travo in spoznava naravne teksture.

Morda ti bo všeč še

0 comments

Smo tudi na Facebooku :)