Kaj nabiramo spomladi

April 05, 2016







v košari je pljučnik, cvet japonske kutine, mačice, spomladanska torilnica, še od lani posušeni cvetovi kresnic, smreka, podlesna vetrnica.






Takole izgledajo naši nabiralniški pohodi. Regrat, čemaž, koprive, bezgove uhljevke... Medtem ko jaz z nožičkom režem dobrote iz zemlje, se naš najmlajši prosto kobaca po travi, starejša pa v svojo košarico nabira njej zanimive pomladanske plodove in cvetove. Doma jih vzame iz košarice in nariše na papir. Izdelujeva tudi herbarij. Med liste časopisa previdno vstaviva različne rože, nato pa jih dava med kakšno debelejšo knjigo, ona pa se usede gor in sedi in čaka, da bodo 'narejene'. V kakšni od naslednjih objav pokažem naš herbarij, do takrat pa recept za koprivno juho: 

- lonček sveže nabranih mladih kopriv (ali starih - samo listov brez stebel)
- krompir
- sol, poper, začimbe (jaz uporabim suho začimbno mešanico v stilu vegete, ki jo naredim sama  po tem receptu)
- mleko ali smetana

V vodi skuhamo koprive. Vodo odlijemo. Dodamo kuhan krompir in mleko ali smetano. Zalijemo z vodo in začinimo. Vse količine so po okusu. :)

Morda ti bo všeč še

0 comments

Smo tudi na Facebooku :)