Recepti {DOMAČA ZELENJAVNA ZAČIMBA}

February 02, 2016

Nekajkrat smo se že lotili napraviti čisto svojo domačo zelenjavno začimbo, ki je odlična za v juho, lahko jo uporabimo kot dodatek k mesnim jedem, kot premaz za piščanca, le da domača začimba po tem receptu ne vsebuje nobenih škodljivih in nenaravnih primesi in dodatkov, vsebuje le naravne arome in okuse. 





Potrebujemo različno zelenjavo, ki jo sicer uporabljate za govejo ali pa kakšno bistro zelenjavno juho:

- Gomolj zelene
- zeleni del zelene
- koleraba
- rumeno korenje
- oranžno korenje
- peteršiljeva korenina
- peteršilj
- česen
- luštrek
- por
-mlada čebula
- sol


Zelenjavo narežemo na tanke rezine in damo sušiti v sušilca ali v dehidrator. Jaz ponavadi porabim kak dan za sušenje večje količine zelenjave. Ko je zelenjava popolnoma posušena, jo vzamem ven in zmeljem v kavnem mlinčku v prah. Nato ta prah dam v posodo in primešam drobno mleto sol. Popra ne dodajam, saj je sveže mlet najboljši. To mešanico potem pretresem v steklene kozarčke in zaprem s pokrovčki.



Morda ti bo všeč še

0 comments

Smo tudi na Facebooku :)