Končno sneg

January 05, 2016

Toliko dni smo se ozirali v nebo, pričakovali in se spraševali, kdaj bo, včeraj pa so nas le presenetile. Drobne snežinke!  Hčerkica je takoj odhitela ven in se s tisto najbolj pristno otroško radostjo veselila snega. Lovila je snežinke in jih opazovala. Nato je sledilo veliko norenje po vedno bolj beli travi. Ker je bil sneg že tako težko pričakovan, smo se že prvi zvečer, ko je bilo snega komaj toliko, da je bila trava skoraj pokrita, spravili na vrt in naredili pravo zimsko vzdušje s svečkami v snegu in prvim majhnim snežakom iz tistega najbolj drobljivega snega.

Naslednji dan smo šli na prvo sankanje in sprehod po zasneženih poljanah. Na snegu smo bili zelo dolgo sankali smo se, najbolj pa je uživala, ko je bila na sankah sama in ni imela nobenega sopotnika. Čas bo za nakup še kakšnih sank, da bomo lahko še drugi kaj imeli od sankarije. :) Svoj čas sem jaz nekaj malega smučala, moj dragi pa je bordal. Za njega ne vem, ampak jaz sem vedno dosti bolj uživala na sankah, oziroma na bobu kot na smučeh. Ko bo naš najmlajši član malo večji, bomo lahko še veliko bolj aktivni v snežnih ljubiteljskih športih :) Tudi naš kuža je užival. On ljubi vsakršno vreme, nikoli se ne utrudi in je vedno pripravljen za šprint. Klanec je neštetokrat pretekel od vrha pa do dolinice.  Tudi v hiši so bile naše aktivnosti povezane s snegom in ledom. S hčerko sva v prozorni plastični posodi naredili led. Vanjo sva natočili vodo in jo pustili čez noč zunaj. Ta led je bil obema otrokoma blazno zanimiv za igro in tipanje, preizkušanje in lomljenje. Nato si je led prisvojila starejša in se šla igro drsanja s punčkami in reševanje le-teh iz ledene vode. Nato je vsako posebej sušila in grela ob kaminu kakor da bi bile resnične :) Tudi z bosimi nogami je bilo treba preizkusiti led in sneg. Škatla z ledom in snegom pa je bila vedno v pripravljenosti za še kakšno igro, igro reševanja živalskih figuric itd.
Knjigice z zimsko tematiko šele ob snegu dobijo pravi pomen. :) Tule je zelo simpatična zložljiva kartonka knjiga založbe Cangura iz zbirke Krtkovih letnih časov: Krtek in zima. Več naše zimske literature pa v naslednji objavi :)Morda ti bo všeč še

0 comments

Smo tudi na Facebooku :)