Nekaj naših utrinkov za nazaj

December 11, 2015

Strnila bom nekaj našega dogajanja v zadnjem času, saj z objavami že zelo zaostajam, zato tule objavim le nekaj hitrih utrinkov, preden preidem na decembersko praznične teme :)
Zadnje čase hčerkica ogromno riše in vsak dan se domisli novih motivov in njene risbe so vedno bolj domiselne in detajlirane. Velikokrat ima tudi željo po ustvarjanju razlicnih dodatkov iz vseh mogocih materialov, z rezanjem pa je tudi že precej bolj spretna kot včasih. Tule si je zamislila zapestnico, ki jo je narisala in izrezala, pri lepljenju na roke pa je potrebovala malo pomoči.


Risanje z belo barvo na belo podlago je bilo vedno polno vprašanj, čemu bela barva ne dela in to sem izkoristila za spoznavanje, kako se obnesejo različne tehnike bele barve na temni podlagi, tule sem ji ponudila svojo črno skicirko in suhe bele pastele,
Preizkusila pa je tudi bele oljne pastele na kartonasti temni podlagi.


Še malo spomina na morje in naš mali dojenčkasti raziskovalec je spet dobil senzorično zabavo. Mozaik iz naravnih materialov na leseni podlagi. Kamni razlicnih velikosti, tekstur, barv in oblik, palice razlicnih tekstur, oblik in barv, koščki lesa...

 
Igra s kostanji, ki jih je postavljala v različne vzorce in kače :)


Samostojno kuhanje po navodilih, tukaj je delala testo za čokoladne medvedkeKamen poln luknjic in bunkic je kot magnet za dojenčkovo raziskovanje.Balon, navezan na loke igralnega centra je telovadba za male roke in noge :)


Gledanje dokumentarne oddaje o lemurjih in risanje lemurja. Lemurja je poskusila narisati večkrat, več dni zapored in na koncu ji je res že dobro uspelo. Tole je prvi poizkus.


Igra abeceda - vstavljanka. Ker je hčerkica začela postavljati vprašanja o črkah in jo je začelo vedno bolj zanimati, kaj kje piše, kako se podpiše na risbice, sem se odločila, da jo z igro začnem malo po malo spoznavati s svetom črk. Tole je zelo luštna igra, kjer otrok, s pomočjo iskanja parov in slik, spoznava črke.

Gnetenje testa za kruhSteklenička ropotuljica z zanimivo vsebino - voda in plastične perle


Lepljenje in poslikava listja


Igra s storži


Z vlakom smo se odpravili v Ljubljano. Na železniški postaji je polno zanimivih stvari, med drugim smo srečali tudi mlado muco. Vstopili smo na skoraj prazen vlak in si dodobra ogledali vagone, imeli smo celo priložnost pokukati v voznikovo kabino. Tudi sama se že res dolgo nisem peljala z vlakom, nazadnje sem bila na vlaku, ko smo bili na potovanju po Češki pet let nazaj, ko otrok še nisem imela. Ponovno odkrivanje sveta z otroki je res nekaj najlepšega.

Veliko hodimo na sprehode :) nosilka za dojenčka je meni osebno daleč najboljša investicija pri drugem otroku, ko imaš razigranega 3letnega raziskovalca in si ne želiš  z njim ves čas hoditi le po sprehajalnih poteh, ampak npr. S starejšim otrokom iti pogledat vodo, v gozd, v hrib ipd. Voziček je pri tem večkrat bolj ovira kot kaj drugega.


Ko otroške igrače niso več zanimive, je raziskovanje kuhinjskih pripomočkov več kot dobrodošlo :)


S starejšo sva ustvarjali podstavke za svečke z das maso. Iz razvaljane mase reževa kroge, narediva odtise pokrovčkov flomastrov in pobarvava z vlažnim robčkom, pomočenim v akril barvo (nežen in bolj enakomeren nanos kot s čopičem). Ko se posuši, pobrusimo robove.
Iz moos gume sva izdelovali štampiljke. Koščke sva izrezali in lepili na lesene kocke.Luštna igrača, ki omogoča sestavljanje različnih oblik :)


Peka piškotov z babico :) pa tudi mi smo jih pekli :)


Risanje po kartonu z voščenkami :) če ne moremo pričarati snega, da bi naredili snežaka, potem ga lahko le narišemo.


Na sosednem Blogu Navihančki so super predloge za ustvarjanje s plastelinom. Letos nam jih je prinesel Miklavž in res razveselil našo starejšo hčerkico, ki je oblikovala cel kup lepih stvari iz plastelina in jih polagala na predloge :) 


Najmlajši član je že zelo zgodaj začel raziskovati svet. Stajice nimamo in zato ima praktično neomejeno gibanje in raziskovanje. Takole se je dolgo časa zamotil pri gajbici jabolk.


In bučo ima tudi zelo rad. Ker je ravno prav visoka in prav težka, da se ne premakne, je zelo priročen pripomoček pri postavljanju na kolena. Ker je okrogla, tudi ni nevarnosti, da bi se poškodoval na kakšnem ostrem robu.Morda ti bo všeč še

2 comments

  1. Replies
    1. Oooo hvala :) ful lepo <3 tudi jaz sem pogresala blogersko aktivnost :)

      Delete

Smo tudi na Facebooku :)