družinsko ustvarjalni december

December 14, 2015

December se je v naši hiški začel praznično. Glede na to, da zunaj pokrajina še nič kaj dosti ni odeta v zimske barve, smo se odločili, da letos malo prej začnemo z okraševanjem in si na ta način vsaj v hiši pričaramo prijetno decembersko vzdušje. Tokrat je smrečico prvič v glavnem okrasila kar hčerka in pri tem pomembnem malem opravilu zares uživala. Z mojim dragim verjameva v to, da, če že kaj, mora biti novoletna smrekica karseda kičasta, saj kaj pa bo kičastega, če ne novoletna jelka! :) Zato našo smrekico vedno krasi na stotine okraskov, zbranih iz vseh vetrov, ker vsako leto kupimo kak okrasek, ki nam res pade v oči, kakšnega dobimo in kakšnega tudi naredimo. Vsak okrasek torej nosi neko svojo zgodbo in kup lepih spominov. Letos sva ustvarjali mini hiškice iz das mase, ki sem jih pobarvala in navezala na trakove.


Z dedkom se je učila pravilnega zlaganja šahovskih figur na šahovnico in osnovnih potez posameznih figur. 


Igra bratca in sestrice in najlepši možni prizori


Zelo zanimivo je pregledovati stare časopise in izrezovati zanimive slike, članke in raznorazne fotografije. To potem nalepimo v zvezek in na ta način shranimo raznorazne ideje ali pa samo stvari za svoj navdih.


Luštna igrica, ki se jo spomnim še iz svojega otroštva - Lotto - iskanje živalskih parov, oz. nekakšna tombola :)


Sodelovanje pri pripravi ruskih pirošk.To so v našem primeru slastne dobrote iz kvašenega testa, polnjene z mesno-krompirjevim nadevom in pečene v pečici.


Sešila sem ji škratkovo kapo z zlatim storžem za nek prednovoletni dogodek v vrtcu :)


Počasi začenjam izdelovati novoletne čestitke. Vsako leto jih naredim sama, tokrat sem se odločila za hišice - izrežem oblike iz kartona, jih pobarvam, napišem zadaj lepe želje in navežem na trak kot okrasek.
In še nekaj okrasitve doma :)


Zadnjič sva s hčerko v gozdu nabrali palice, storže in podobne zadeve, strpali vse v vrečo, doma pa takole porabili za okras hiše :)Morda ti bo všeč še

2 comments

  1. Prav praznično imate že pri vas... Tudi mi vsako leto izdelamo okraske za na smrečico in bo smrečica vsako leto bolj kičasta, a bo nosila svojo zgodbo. Pa super ideja za voščilnice, jaz mojo še iščem.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja voscilnice pa so vsako leto malo drugacne :) skoda, da nimam pofotkanih se kaksnih idej preteklih let :) lani so bile iz diy papirja :)

      Delete

Smo tudi na Facebooku :)