Na našem vrtu

May 24, 2015

Vedno rada na skrivaj fotografiram našo malčico, kako lepo skrbi za vrt in sodeluje pri opravilih zunaj hiše. Kako je pri svojem delu natančna in skoncentrirana. Res je užitek gledati to njeno vestnost in umirjeno skrb in skozi igro.


Takole zaliva njeno rožico (ki si jo je izbrala med enim od obiskov vrtnarije)


Ločevanje zemlje in večjega kamenjaTakole se je odločila polepšati zunanje stolčke (in sebe). Večkrat se takole poriše in pravi, da je maškara. Zakaj pa ne? Kdaj pa bo lahko, če ne zdaj? :)


Prinesla sem ji še nekaj lakov za nohte in z veseljem jih je uporabila pri okraševanju stolčkov.


Vetrne igre. Nekaj dni je precej močno pihal veter. Takole smo po vrtu razporedili raznorazne vetrnice, obesili trakove in na vrvi navezali školjke, kamenčke z luknjami, palice ipd. Vse to smo opazovali, kako se premika v vetru.


Njeno zelo priljubljeno opravilo v vetru je tudi spuščanje mehurčkov. Piha in opazuje, kako hitro in daleč letijo. Veliko hitreje in dlje kot če jih piha v brezveterju.


Sončno vreme je kot nalašč za igro na vrtu in vodo. Za bazenček še niso dovolj visoke temperature, zato že navadna plastična posoda ali vedro polno vode poskrbi za veliko zabave. Tukaj sem ji narezala viledo in penasto gobico...


In ona je vse to stiskala, škropila z njimi in s kapljicami zalivala travo.


Takole je zajtrkovala zunaj in pripravila čajanko za njene prijateljčke igračke :)


Naredili sva gnezdo za ptičke in ga vtaknili v valilnico. :)


Bosa skače po blatnih lužah na vrtu


Barvanje cvetličnih lončkov

Morda ti bo všeč še

0 comments

Smo tudi na Facebooku :)