Vrtnarjenje

July 04, 2014

Takšno čisto svojo gredico je dobila naša malčica včeraj. Košček vrta, kjer nismo vedeli, kaj narediti, je postal njen mali kotiček za vrtnarjenje, kjer bo lahko sadila, prekopavala in zalivala po mili volji. Včeraj sem ji ponudila nekaj semen fižola in z užitkom jih je vtikala v zemljo.


Zadnjič pa smo si s prijateljčki ogledali vrtčevski vrtiček, ki je v našem kraju in se mi zdi blazno simpatičen, prav idiličen vrtiček, krasen za otroke, zelo podobnega si želimo mi narediti tudi doma. Pravzaprav je ponavadi pod ključem in ga lahko opazuješ samo čez ograjo, ampak tokrat je bilo čisto po naključju odklenjeno. Naša malčica, njena najboljša prijateljička in kolegičin malo več kot enoletnik so odprli vrata in ko so se ta na naše velikansko začudenje odprla, smo se na hitro odločili, da čisto malo pokukamo :)

Delim slikice, ki so nastale na skrivnostnem obisku vrtčevskega vrtička :)

 Zelenjava in začimbe so zasajene v visokih gredah - malo v lesenih dvignjenih gredicah, malo v betonskih ceveh


Ki so ravno prav visoke, da takšen malček malo povoha rožice :) ali papriko :)


Pridelek :) (Nič nismo trgali)


Lesene skrinje za shranjevanje


Rožno začimbni vrtički


Čebelnjak za divje čebele


Vrtiček je bil našim malčkom in tudi nam odraslim zelo zanimiv. 


Dobili smo veliko idej, kako lahko dopolnimo in popestrimo naše vrtove, hkrati pa smo si napasli oči na tem simpatičnem vrtičku. Naši malčki so z zanimanjem pregledali vrt in rastlinice v njem. Mislim, da bi vsak vrtec moral imeti svoj vrt, da bi otroci že od malega znali uživati v stiku z naravo in ceniti njene plodove.

Lp U

Morda ti bo všeč še

0 comments

Smo tudi na Facebooku :)