Daljnogled Der echte Scout {KAKADU}

June 12, 2014

Ker velikokrat hodimo na raznorazne izlete, obiskujemo naravo in kraje, kjer je vedno ogromno zanimivih kotičkov, primernih za mala raziskovanja naše malčice, že dalj časa razmišljam o nakupu kakšnega raziskovalnega kompleta. Takšnega, ki bi bil primeren za na pot, ravno prav lahek in priročen, ravno prav droben in privlačen za malčke.Ker nisem našla dejansko nobenega 'pametnega' in dovolj kvalitetnega kompleta, kjer bi bile vse stvari na kupu in ki bi bil uporaben in primeren že za 2 letnike, sem se odločila stvari kupiti posebej. Lučko že imamo, prav tako povečevalno steklo in nahrbtnik, malo čutarico, kvalitetno lopatko in posodice za shranjevanje stvari. Ko bo večja, bomo kupili še kompas, kak nožiček itd. Manjkal nam je še daljnogled. Že dalj časa sem iskala, kje bi se dalo kupiti kaj primernega, dovolj trpežnega in lahkega, a hkrati takega, da se dejansko vidi skozi (smešno, a nekateri otroški daljnogledi so takšni, da imajo zelo slabo vidljivost - bolj simbolični kot pa kaj drugega). 

Kot nalašč, so imeli pri trgovini Kakadu akcijo, kjer blogerji lahko preizkusimo njihove igrače v zameno za prispevek in med ponujenimi igračami je bil med drugim tudi tale daljnogled Der echte Scout:


Super, takoj sem ga 'rezervirala' za izposojo in si že takoj predstavljala, da bo tole zares en zanimiv prispevek, saj naša malčica v življenju še nikoli ni imela v rokah daljnogleda in bo zato njena reakcija ob spoznavanju z njim zares pristna. Nisem se motila! Tale daljnogled je iz njene strani in strani drugih otrok, ki so ga videli, požel val občudovanja.

Ravno smo se peljali na igrišče in v avtu sem se spomnila, da imam v torbi daljnogled, ki sem ji ga mislila pokazati na igrišču ali na starševsko-vrtčevskem izletu v mini zoo, ampak sem si nato premislila, saj se mi je zdelo boljše, da ga najprej ona spozna, preden bodo okoli še drugi otroci, ki bi ga mogoče tudi oni hoteli pogledati. Dala sem ga iz torbe in najprej jaz malo pogledala skozenj, češ, poglej, kaj imam! :) Takoj ga je hotela še ona pogledati, takoj je vedela, kako deluje:


Od takrat naprej ga ni hotela izpustiti. Neee!!! Moje! :D


Ves čas ga je preizkušala, gledala je skozenj, malo čez eno stran in malo čez drugo:


Tokrat na igrišču igrala sploh niso bila zanimiva, ampak samo tale daljnogledek. Tule je gledala atija, ki je stekel daleč, da ga je potem ona skozi daljnogled videla od blizu :)


Tudi mamico, ki je stala blizu, se je lepo videlo :)
V bistvu ga je večkrat obrnila narobe, ampak ji nisva težila glede tega... Nisva ji ga jemala iz rok in obračala, ampak jo le vzpodbujala, da naj pogleda še iz druge strani :)


 V zoo parku se je dogajalo preveč stvari in niti ni bilo časa za daljnogled, ga je pa zato ves čas nosila v roki. 


Na klopci za 'tazmatrane' pa je le bilo malo časa za razgled naokoli. Tule sta z atijem iz zasede gledala rakune:)


Takole nas je gledal emu :)


Naslednji dan smo doma zvečer gledali (skoraj) polno luno:


Tisto luno, ki nas ponoči budi :)


Tole luno:


Takole se je razveselila, ko jo je videla bolj od blizu - ji je kar mahat začela :)


Dolgo jo je opazovala. Malo sva jo še midva opazovala z daljnogledom, in nato malo spet ona.
Zelo ji je bilo zanimivo in na koncu jo je kar klicat začela
Luna! Luuunaaaa!!   :)


Da strnem: Kakadujev daljnogled je, brez pretiravanja ena super zadeva :) Vsekakor se mi zdi resnično v redu in naši malčici je naredil veliko pristnega veselja. Najbolj vesela sem, ko naletimo na kakšno tako 'igračo', ki je hkrati tudi poučna, zabavna in v resnici uporabna, ne zgolj kup plastike, s katerim si ne da veliko pomagati. Naša 2 letnica ga je takoj pokapirala in se zelo zabavala z gledanjem skozenj. Tudi trpežen je, kljub temu, da smo pazili nanj, se je vseeno med nošenjem zgodilo, da je kdaj pa kdaj zadela ob kakšno zadevo, a je še vedno kot nov. 


Leče so precej dobro zaščitene, kak centimeter nad lečami je plastično-gumijast okvir, če potrkaš po tem zelenem delu, ni slišati tistega tipičnega zvoka po plastiki, ampak je bolj podobno nekakšni gumi, ali čem podobnem. Oranžen del je iz plastike, a kljub temu kvalitetno narejen, ko ga premikaš in vrtiš kolesce, je občutek kompakten, nič ne škriplje in nič ne poka, nimam občutka, da je to tiste sorte igrača, ki ti razpade v rokah. Je precej trpežen :)


Dobi se ga v majhni torbici s čistilno krpico.

Postal bo del obvezne opreme za raziskovanje, na izletih in seveda, prav super dopolnitev njenega raziskovalnega nahrbtnika za na morje. Opazovala bo lahko ladje, jadrnice, galebe in druge zabavne stvari :)


To objavo, preizkušanje in zabavo z daljnogledom Scout nam je omogočila trgovina z otroško opremo KAKADU, kjer se najde še veliko kvalitetnih in zabavnih stvari za otroke:


Otroška trgovina Kakadu
Mercator HipermarketLjubljana Šiška 
(zgornja etaža)
Cesta Ljubljanske 
brigade 33
1000 Ljubljana 


Lp, U

Morda ti bo všeč še

0 comments

Smo tudi na Facebooku :)