Aktivnosti v dežju in po dežju

June 26, 2017

Med brskanjem po statistiki ogledov na blogu sem videla, da je veliko obiskovalcev iskalo ideje za aktivnosti v dežju, zato sem se odločila, da naredim za aktivnosti v dežju svojo objavo, zbrano iz mojih starih objav.


Tukaj je torej nekaj naših predlogov za aktivnosti v dežju in po dežju:


1. Taborjenje v nevihti 


2. Po dežju lahko naredimo blatno barvo. Preprosto zmešamo nekaj blata in otrokom ponudimo čopiče. Naslednji dež bo vse umil.


3. Po dežju na plan prilezejo raznorazne živali in z malo sreče lahko to postane še ena nepozabna izkušnja, če otrok lahko v roke prime žabo ali kaj podobnega.4. Plavajoči otoček - v sodu za nabiranje deževnice lahko naredimo plavajoči otoček. Na staro desko ali kaj podobnega lahko položimo mah iz gozda in počasi bo mah prerastel celotno površino.5. V hiši lahko otrok ustvarja z različnimi materiali. Tu so hama perlice, mozaik ipd.6. V hiši lahko postavimo šotor in raznorazne utrdbe iz škatel, odej, stolov ali karkoli že imamo pri roki. To je naša utrdba iz ograje za kamin.


7. Igra z domačimi živalicami v hiši


8. Po dežju se lahko odpravimo k reki in opazujemo povečan rečni tok, otroci lahko v reko mečejo palice in opazujejo hitrost toka.


9. Ples v dežju


10. Izdelava raziskovalne table za najmlajše


11. Otrok lahko speče kakšno dobroto ali pa pomaga pri delu v kuhinji

12. Zabavno učenje abecede, številk in razne podobne didaktične igre13. Plastelin na natisnjenih plastificiranih predlogah


14. Ogled zbirk staršev - vsakič je zelo zanimivo pregledovati zbirke, ki smo jih zbirali kot otroci. Pa naj bo to zbirka nalepk, igračk iz kinder jajčkov, prtičkov ali pa kaj drugega. Tu smo si ogledovali našo zbirko peres in zbirko kamnin.15. Po dežju lahko naredi otrok zunanje okolje za igralne figurice. Tukaj smo izdelali nekakšen izvir za slone in druge živali iz korenin, kamnov in vode.


16. Na deževni dan lahko otrok raziskuje z mešanjem barv in risanjem


17. Po dežju se skupaj odpravimo iskat mavrice


18. Skakanje po lužah


19. Skakanje po velikanskih lužah20. Igra v blatnem peskovniku


21. Obisk muzeja ali galerije


22. Branje knjig


23. Priredimo polžjo tekmo


24. Gremo v gozd


25. Izdelamo vremensko napoved26. Naredimo domače karte


27. Igra s silikonskimi ribicami v umivalniku


28. Izrezovanje oblačil iz katalogov in igra oblečem družino


29. Igra s slanim testom


30. Naredimo ladjico iz lesa


Morda ti bo všeč še

0 comments

Smo tudi na Facebooku :)