Naše prvomajske dogodivščine

May 04, 2017

Ker bomo kmalu šli na morje, ne bom pisala poročila iz tropskih krajev, ker smo prvomajske praznike preživeli kar bolj v domačem okolju. Urejali smo vrt, malo obiskali bližnje, večinoma pa smo preprosto samo uživali in imeli čas samo za nas in prijateljčke, ki so prišli naokrog.

Na ognju smo pekli hrenovke in slani kruh na palčkahMedtem ko je bilo treba narediti kakšno delo pri hiši, smo tudi zunaj naredili malo zunanjo delavnico za otroke - deske, žebljičke, kladivca in zunaj sta preizkušala svoje spretnosti. 


Blatne igre - zmešala sem jima mešanico zemlje iz vrta in vode. V kombinaciji s starimi čopiči je tole ena super aktivnost za zunaj. Vse sta pobarvala :) 
Vsake toliko časa nekatere igrače, ki jih ne uporabljata ravno veliko, pospravim in jih prinesem ven, ko ne vesta, kaj bi počela. Igrače kar naenkrat postanejo spet zanimive kot bi bile nove, hkrati pa je malo manj stvari, ki bi ležale naokrog :)


Ob zelo toplem vremenu je voda zelo dobrodošla popestritev :)


Tudi za zalivanje vrta


Izdelava plavajočega otočka na sodu iz deževnice


Pehtina palica


Pohajkovanje po gozdu
Feferone smo posadili v počeno zalivalko


Ko v gozdu naletimo na kakšno zanimivo korenino in vejo, gre z nami in jo uporabimo kot igralo na vrtu. Tole je nekakšen konjiček :)


Učenje streljanja s fračo


In še več peke hrenovk na palici :)


Preizkušanje novih temper v flomastrih 


Bližnje srečanje z živalicami v zooObiskali smo Stari Maln :) Čudoviti kraj sredi gozdička, kjer imajo zelo dobro hrano.

Kuhala sem tudi sirup - sok iz smrekovih vršičkov, ki sem jih nabrala v malo višjih legah. Recept pa bom delila v eni od naslednjih objav :)Morda ti bo všeč še

0 comments

Smo tudi na Facebooku :)