Pomlad pri nas

April 18, 2017

S pomladjo so prišli končno tudi dovolj topli dnevi, da jih lahko preživimo zunaj, nabiramo razne pomladanske plodove in opazujemo živalice. Tudi vrt že lepo napreduje in na njem se ves čas nekaj dogaja. Takole sta barvala puste cvetlične lonce.


Kosilo zunaj na travi


Trenutno so ji zelo všeč hama perlice, kjer je poleg koncentracije treba imeti tudi natančno in mirno roko. Definitivno jih priporočam kot eno boljših igrač :)  Vrtec je sicer kar daleč stran, ampak velikokrat gremo tudi peš tja in nazaj. Daljših poti je več in so  res lepe. Skupaj tako veliko prehodimo in na poti vedno najdemo kaj novega in lepega.


Maske, preobleke in poslikave obraza tudi takrat, ko ni pust. Vse od ideje do izvedbe in izreza je njeno :)Že konec zime sem sešila skupaj nekaj starih prevlek za posteljo in rut, ki jih nisem več uporabljala. Tako je nastala večnamenska cunja, ki služi kot piknik odeja, podlaga za zunaj za sedenje, ležanje, šotor itd. Tole ni kletka, ampak je otroška zaščitna ograja za kamin, ki jo, ko kamin ni v uporabi, uporabljamo kot notranjo ali zunanjo utrdbo za igro. Ima vratca in se pripne skupaj (kupljena je na Amazonu, desno med uporabnimi stvarmi je link do izdelka).


Letošnje leto smo za Veliko noč delali pirhe tako, da sem jih razbarvala (kuhanje v kisu in vodi) in nato obrisala s krpo, da je šla stran barva. Porisali sva jih z navadnimi barvicami. Pirhi so  nastali takšni:


Takole je dedi naluknjal brezo, da je iz nje dobil brezov sok.Hčerka je v enem od čebrov za deževnico opazila zeleno rego. Enega najbolj posebnih trenutkov sem takole ujela v objektiv. 

Na hitro sem dvignila pokrov votlega hloda, ki ga imamo kot valilnico - za gnezdenje ptic in na hitro posnela tole sliko, kjer se vidi, kakšno gnezdo si je naredila sinička.


Obilje čemaža in nabiranje.Pri delu na vrtu je zelo dejaven naš najmlajši član družine. Zelo rad zaliva in vozi samokolnico.


Takole pa sušim različne pridelke iz vrta. Tole je prvi luštrek iz vrta (meni najljubša začimba za govejo juho). Posušim tudi  skoraj vso kupljeno zelenjavo, ki je ne porabim, korenček, zeleno, čebulo, česen, por itd. To potem zmeljem v kavnem mlinčku, dodam sol in naredim domačo začimbo na princip vegete. Sušim tudi druge domače začimbe - pehtran, meto, lovor, koprive in tudi sadje. Na desni strani objavljam izdelke, ki jih priporočam in tole je preverjeno najboljši dehidrator. Ima ogromno prostora, je tih, lep in je v nadstropjih, ne predalih. Tudi ni možnosti, da bi vanj zašel mrčes. Definitivno priporočam :) )
Morda ti bo všeč še

0 comments

Smo tudi na Facebooku :)