Prednovoletni večeri v Ljubljani

December 27, 2015

Doma je potekalo predpraznično ustvarjalno vzdušje. Še iz moje mladosti se spomnim, da so bile eno obdobje v Ljubljani blazno popularne 'dudike'. Navezovali smo si jih čisto povsod, okrog vratu, okrog vezalk na čevljih itd. In seveda je Dedek Mraz tokrat med drugim, predvsem iz nostalgije, tudi to prinesel za darilo pod smekico. Naša ustvarjalna malčica se je takoj lotila ustvarjanja, jaz pa sem ji predlagala, naj si polepša svoje Superfitke


In z malo pomoči ji je to tudi uspelo. 


Nato je sledilo nekaj izredno luštnih večerov v Ljubljani z obveznim ogledovanjem prazničnih izložb. Meni so bile galerije ob Ljubljanici vedno zelo fascinantne in sprehode smo vsakič začeli v tem delu.


Sledili so obiski otroških trgovinic ob Ljubljanici, tale sestavljanka se mi je zdela noro posrečena za malce starejše naravoslovno vedoželjne otroke. Pa še v slovenščini je.

Tale stojnica z ročnimi lutkami nas je najbolj pritegnilaOgled slamnatih jaslic


In najin tradicionalni ramen :)Superfitke se še vedno krasno obnesejo, čez ta čevelj človek praktično ne more imeti nobenih pripomb. 


Zelo posrečen fireplace pred Joe Penasom v centru :) imeti tole doma bi bilo res superkul :)Belgijski vaflji v Ljubljani. Ne vem, kakšen točno naj bi bil 'popoln' vafelj, ampak meni so bili ti vaflji zelo blizu popolnosti :) Sploh z arašidovim maslom :)


Slovenska cesta, polna utrinkov - res so jo lepo uredili, malce čuden občutek je, ko se avtobusi vozijo med pešci, ampak najbrž se človek tudi tega navadi  :)


Osvetlitev Ljubljane je letos res nekaj posebnega. Ne spomnim se, če so bile lani tudi te posrečene svetlobne nastavitve na Kongresnem trgu. Postavljaš se tako, da dobiš v pogled npr. Ljubljanski grad, obkrožen z lučkami, zanimivo je bilo opazovati, kakšne akrobacije so izvajali turisti, da so ujeli v pogled želeni motiv :)


Letos smo si prvič privoščili vožnjo z ladjico po Ljubljanici, ki je bila res nepozabna in romantična. Iz ladjice vidiš Ljubljanico in Ljubljano iz popolnoma drugega zornega kota, pelješ se pod mostovi, gledaš lučke in njihove odseve v vodi, pa še čaj je cenejši in boljši kot na stojnicah. Hčerkica je noro uživala, bratec pa je v nosilki celo vožnjo prespal.


Zverinko na ladjiNa Prešernovem trgu smo si privoščili obed na eni od stojnic, kjer se gostilne predstavijo in hrana je bila odlična, definitivno nad našimi pričakovanji. 


Otroka sta na poti domov vsakič trdno spala, najini večeri pa so bili ob romaniki in toplem čajčku. Letošnja skodelica Ljubljane pa še vedno ni tako luštna kot lanska :)_________________________________________________________________________________

V Salonu obutve Obuta noga v Ljubljani se najde velika izbira kvalitetne obutve za malčke in odrasle, prav tako pa imajo v ponudbi tudi krasne in kvalitetne športno-elegantne torbe, vsekakor se jih splača obiskati, pa tudi zaposleni so zelo prijazni  :)

Morda ti bo všeč še

0 comments

Smo tudi na Facebooku :)