Obisk 30. Knjižnega sejma

November 30, 2014

V družini imamo vsakoletno tradicijo obiska Knjižnega sejma in tudi letošnje leto ni bilo nobena izjema. Letos je malčica že toliko dojemljiva, da se dejansko zaveda, kaj se okoli nje dogaja, kje je in s kakšnim namenom, zato je bil sam obisk z njo čisti užitek. 

Drobencljala je med knjižnimi stojnicami in si z zanimanjem ogledovala police, polne pisanih knjig.


Zelo prijetna stojnica založbe Oka. 


V tej založbi so letos izdali zelo simpatične knjižice, ki so nam takoj padle v oči. Izmed knjižic Kako živijo sove, Kako živijo plazilci, Kako živijo žabe, Kako živijo ptice in Kako živijo glodavci, je hčerkica izbrala knjižico o glodavcih z luštno veverico na naslovnici. (Na desni pa je knjiga, ki se mi je prav tako zdela simpatična - Biba Leze založbe Karantanija - kupila sem jo, ker je v njej veliko raznih kratkih pesmic in verzov, ki se jih jaz bežno spomnim iz otroštva, ampak jih nisem znala več na pamet)


Kekčev kviz


Knjižni sejem je bil letos zares zelo obiskan. V petek dopoldne, ko smo ga obiskali, je bila gneča nepopisna, saj je bilo na ogledih zelo veliko šol in raznih razredov, ki so naredili 'živo zaporo' na nekaterih stojnicah. :) Tule smo se pridružili gručici drugošolčkov, ki so 'okupirali' zabavno smešnega Primoža Suhadolčana :) Njega se še jaz spomnim, kako je prišel k nam v osnovno šolo in nas noro zabaval s svojimi smešnimi prigodami. Tip je ostal popolnoma isti, kot bi ga vzel iz tistega časa in preslikal v sedanjost - še postaral se ni! :)


 V najnižjem nadstropju so našli prostor med drugim tudi te simpatični stripi Stripburger-jev in Strip-artnice :)


V preddverju Gallusove dvorane smo si ogledali Kekčevo razstavo, letošnji Knjižni sejem je bil v znamenju Kekca, saj minilo že 130 let od rojstva Josipa Vandota.


Zanimive tuje otroške uspešnice


Cel kup delovnih zvezkov za malčke založbe Grahovac:


Od te knjigice se ni mogla ločiti :)


in v domačem bralnem kotičku z mini knjigicami o Pujsi Pepi v angleščini:


Tako je bilo fino, da smo letos sejem obiskali kar dva dni zaporedoma in si tako malo bolj podrobno ogledali ponudbo otroških knjig, ki je bila zares neverjetno velika. Vsekakor prihodnje leto spet obiščemo Knjižni sejem in si ogledamo najnovejše izdane knjige.

Morda ti bo všeč še

1 comments

Smo tudi na Facebooku :)