Mala kuharica

November 12, 2014

Večja ko je hčerkica, več nalog zna opravljati in pri dveh letih in pol zna že zelo dobro slediti navodilom, ki ji jih poveš. Zelo je vesela, ko ji pustim, da sama nekaj opravi in z mojim dragim se trudiva, da je takšnih nalog, ko sama kaj naredi, čim več.
Velikokrat se sama ponudi, da sama v predal razsortira čist pribor iz košarice..


... pospravi blazine na svoje mesto na postelji, pomaga odnesti smeti itd. Zelo rada pa je prisotna, ko se kaj kuha, meša in preizkuša okuse. Ko se pripravlja hrana, zleze na pult, opazuje in sodeluje.


Ta teden sva naredili piškote. Pravzaprav je testo naredila skoraj čisto sama, z le malo moje pomoči. :) Lepo je sledila navodilom, ki sem jih dajala, mešala, stresala in nosila umazano posodo v pomivalni stroj.


Pa še recept za naše kokosove piškote:

3 jajca
300g sladkorja
2 ščepca mletega kardamoma, klinčkov v prahu
ščepec muškatnega oreščka
sok 1 limone
15 suhih marelic, narezanih na majhne koščke
400g kokosove moke

Penasto umešamo jajca, sladkor, limonin sok. Vmešamo kokosovo moko z začimbami in marelice. Pokrijemo s folijo in damo v hladilnik za 30 minut. Oblikujemo kroglice in pečemo 20min na 175°C, dokler niso zlatorumeni. Pustimo na peki papirju, dokler se ne ohladijo. :)

Morda ti bo všeč še

1 comments

  1. Hej, hej... mlada družinica... Sem že kar pogrešala vaše sveže objave... Super mala pomočnica - jo kar pogrešamo... Upamo, da se res kmalu kaj vidimo... Pozdravčki...

    ReplyDelete

Smo tudi na Facebooku :)