Spretnosti rok

October 07, 2014

Prav zanimivo je opazovati, kako se otrok znajde v situacijah, ko je potrebna koncentracija in dobra koordinacija rok. Medtem, ko šivam, se hčerkica večkrat zabava z bucikami. Takole sem ji pripravila majhno vajo finomotoričnih spretnosti. V krožniček sem stresla nekaj bucik in ji zraven ponudila dva 'klobučka' za bucike. Pobirala, vtikala in pretikala pa jih je kar na tleh. Zabavna vaja za deževne dni, za vtikanje in pretikanje pa lahko ponudimo tudi jabolko, bučo ali kakšen drug ne tako zelo mehak material  :)


Tale vaja je precej zahtevna. Potiskanje koruznih zrn v odprtino balona. Ker je nenapihnjen balon zelo upogljiv in se ves čas premika, prav tako pa se majhna špranja in vrat balona med držanjem ves čas premikata, je pri tej vaji potrebna resnična koncentracija in spretnost obeh rok.


Naši malčici je, preden je obupala, uspelo v balon potisniti kar precej zrnc koruze. Nato sva lahko naredili pravi mali senzorični žepek za stiskanje :) Če bi imeli več balonov, bi jih napolnili z vsem mogočim - mivko, rižem, želatino itd., ampak tokrat je koncentracija malo padla.


Zato sva naredili samo nekaj balonastih ropotuljic, polnjenih s koruznimi zrni, s katerimi se je igrala, dokler niso počili :)

Morda ti bo všeč še

0 comments

Smo tudi na Facebooku :)