Učenje jezika skozi igro

June 17, 2014

Zadnjič sva z mami med brskanjem po omari našli naše stare didaktične pole, ki jih je moja mami izdelala za naju z bratom za učenje angleščine skozi igro. Zdi se mi krasna ideja, zato jo predstavljam tule na blogu, jaz pa bom to idejo vsekakor uporabila, ko bo naša malčica malo zrasla. To je bil eden od načinov, kako so naju se z bratom učili jezikov in kar se mi zdi najpomembneje, navdušili so naju za učenje. 

Na liste papirja je mama narisala mrežo kvadratkov in v vsak kvadratek narisala posamezno sličico. Vedno je govorila, da ne zna risati, ampak dejansko je vedno vse, kar je narisala, super izpadlo! Tole so primeri teh didaktičnih pol domače izdelave :)


Igra je potekala takole:

Na kartončke je napisala angleške izraze, ki so se skladali s slikami in z bratom sva iz kupčka izmenično vlekla kartončke in polagala ploščice vsak na svojo polo. Kdor je prvi zapolnil celotno polo, je zmagal. Igra je podobna tomboli, oziroma igri Bingo, le da se zraven na zabaven način lahko naučiš novega jezika :)


Malce težja različica te igre je besedna igra - v mrežo kvadratkov napišemo napise v smislu asociacij in na kartončke za vlečenje ujemajoče pojme:


Ta druga različica je super za učenje pravilnega pisanja določenih besed  in bogatenje besednega zaklada.

lp, U

Morda ti bo všeč še

0 comments

Smo tudi na Facebooku :)