Iskanje ptičjih gnezd

May 07, 2014


To aktivnost sem imela v načrtu za čas velikonočnih praznikov. Barvanje jajc, seveda, to je bilo že samoumevno, ker to počnemo vsako leto, pa obiski sorodnikov in pojedine, seveda pa smo jo morali mahniti tudi v naravo in želela sem, da ima tudi naša mala 2 letnica nekaj od tega, ker jo jajca niso pretirano zanimala. Pravzaprav jih je veliko bolj z užitkom trkljala in lupila kot pa barvala. Mogoče bo prihodnje leto bolj ustvarjalno razpoložena.

Zato je bilo iskanje ptičjih gnezd kot nalašč za njo in se je izkazalo kot odlična aktivnost, ki jo je zares zanimala. Vsako gnezdo smo ji pokazali, našli smo celo gnezdo sinice, ki si je naredila gnezdo v starem duplu. Pokukali smo vanj in na gnezdu je sedela sinica. Ko nas je zagledala, je prhnila s krili in hop! Našo malčico je dodobra presenetila. Od takrat nam govori, da se ptički oglašajo 'Hop'! J Ta dogodek si je zelo zapomnila, ker še zdaj, ko so velikonočni prazniki že davno mimo, še vedno govori, kako jo je ptiček hotel presrašit. Tisti dan smo našli kar nekaj gnezd in si jih ogledali od daleč, vendar takrat na mojo veliko žalost nisem vzela s seboj fotoaparata, zato nisem mogla dokumentirati dogajanja. Izlet smo zato morali ponoviti. Tokrat smo imeli srečo in pokukali v duplo, ko sinice ni bilo notri. Videli smo kar devet siničjih jajčk. Siničja jajčka so čisto drobna, veliko manjša od prepeličjih. So bela in imajo svetlo rjave pikice. Hitro smo si jih ogledali, nato pa se umaknili, da se je sinica lahko nemoteno vrnila. 


Tematski sprehodi naredijo izlete v naravo še bolj zanimive. Naravo na tak način še bolj opazujemo in več stvari opazimo!

U

Morda ti bo všeč še

0 comments

Smo tudi na Facebooku :)